Η ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για το νομοσχέδιο εν μέσω κορονοϊού

upourgeio paidias

To  Νομαρχιακό  Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που αποφάσισαν, εν μέσω πανδημίας του Κορωνοϊού να καταθέσουν για συζήτηση και ψήφιση, από τη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Δείτε την ανακοίωση

Η πρόσφατη ανακοίνωση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία δεν αποτέλεσε «έκπληξη» αφού επιβεβαιώθηκαν οι σκόπιμες «διαρροές» και τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέλεξε την πλέον ακατάλληλη συγκυρία της πανδημίας του covid19 και των «κλειστών» σχολείων για να προχωρήσει σε μια ενέργεια που δείχνει έλλειμμα δημοκρατικής ευαισθησίας για τον ανοικτό διάλογο και έλλειμμα σεβασμού προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. 

Επιχειρεί να επιβάλλει αποφάσεις και ακολουθεί την ίδια απαράδεκτη «τακτική» με τους προηγούμενους υπουργούς Παιδείας που νομοθετούσαν με «κλειστά» σχολεία (π.χ. Διακοπές Πάσχα 2019 το Νέο Λύκειο, Διακοπές Πάσχα 2016 η κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων διευρυμένου ωραρίου και προγράμματος σπουδών).

Οι αλλαγές στα σχολεία χρειάζονται διάλογο με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και  συναινέσεις για να αντέχουν στον χρόνο  και να μην αλλάζουν από κυβέρνηση σε κυβέρνηση κι από υπουργό σε υπουργό με τελικά «θύματα» τους ίδιους τους μαθητές μας και την ίδια την εκπαίδευση.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ οφείλει να αναβάλλει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και να προχωρήσει άμεσα σε έναν ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, χωρίς αλαζονεία και «κλειστά» σχολεία, αλλά με την ενεργή συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας και των θεσμικών εκπροσώπων της. 

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις αντιδημοκρατικές τους μεθοδεύσεις και τις καλεί να μην προχωρήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι, εφόσον προχωρήσουν στην ψήφιση, θα βρουν απέναντί τους το σύνολο του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος και των εκπαιδευτικών, που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σχολείο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος   Ο Γραμματέας

 Σπυρίδων Βαζούρας           Νικόλαος Μπούρας

Σχετικά